Geannuleerde vlucht? Je staat sterker met een rechtsbijstandverzekering

Reizigers worden steeds vaker geconfronteerd met geannuleerde vluchten en vakanties. Met een rechtsbijstandverzekering sta je sterker.

Vergoeding

Reizigers worden door uiteenlopende redenen steeds vaker geconfronteerd met geannuleerde vluchten en vakanties. Als reiziger heb je natuurlijk wel rechten als je vlucht wordt geannuleerd. “De luchtvaartmaatschappij moet hulp bieden wanneer je vlucht is geannuleerd. Dat doet de maatschappij door je twee opties te geven: een alternatieve vlucht naar je eindbestemming aanbieden of door je vliegticket terug te betalen. Het maakt bij een annulering niet uit wat de reden is”, aldus rechtsbijstandverzekeraar ARAG.

Reisbureau failliet

Als een vlucht via een reisbureau wordt geboekt, wordt de vergoeding voor de geannuleerde vlucht in de regel betaald aan het reisbureau. Maar wat nu als het reisbureau failliet gaat? Dat overkwam duizenden reizigers die in 2020 hun reis via D-reizen hadden geboekt. Lange tijd zag het ernaar uit dat zij door het faillissement van D-reizen naar hun geld konden fluiten.

Rechtszaak

Rechtsbijstandverzekeraar ARAG had veel van deze gedupeerden als klant en spande met succes een rechtszaak aan. Dankzij de uitspraak van de rechter moet de luchtvaartmaatschappij het geld voor de geannuleerde tickets nog een keer direct aan gedupeerde klanten terugbetalen. Dit ondanks dat er ook al aan D-Reizen was betaald. Een flinke strop dus voor de luchtvaartmaatschappijen, maar voor de gedupeerden een welkome vergoeding.

Informatie op andere websites

Rijksoverheid

Wat zijn mijn rechten bij vertraging, annulering of overboeking van een vlucht?

Andere berichten die je misschien interessant vindt

Stel een vraag over dit bericht

Heb je een vraag over dit bericht of wil je graag meer weten hierover? Vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt dan snel een persoonlijke reactie van een adviseur.

* We gebruiken deze gegevens alleen voor een reactie op jouw bericht.